Nože FORGED OLIVE
Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení, jemnou eleganci a styl, který jí dodává olivové dřevo. Zaoblená dřevěná rukojeť je velmi příjemná a pohodlná pro držení.
Upevnění čepele na konci rukojeti je vyvážené a nůž působí jako jeden celek.
Značky
Okrajovací nůž Malý, lehký nůž s úzkou čepelí. Tento nůž se používá hlavně k loupání ovoce a zeleniny, a pro menší a praktické krájení.
Nůž Santoku Nůž Santoku je japonská verze kuchařského nože. Slovo „santoku“ znamená „tři ctnosti“, odkazuje na tři použití nože: krájení, krájení na kostičky a krájení na jemno.
Porcovací nůž má dlouhou úzkou čepel, která snižuje odpor a přilnavost při krájení masa nebo ryb. Ideální pro porcování pod úhlem.
Vidlice na maso Vidlice slouží k udržení masa nebo drůbeže na místě během řezání (krájení pod úhlem). Ideální v kombinaci s porcovacím nožem.
Nůž na zeleninu Také známý jako Nakiri nebo japonský nůž na zeleninu. Tento nůž je nepostradatelný pro krájení zeleniny na tenké plátky. Vhodný je též pro krájení a nasekání...
Kuchařský nůž nejuniverzálnější nůž v kuchyni a nepostradatelný pro každého kuchaře. Určený a vhodný pro krájení masa, ryb nebo zeleniny, ale také ideální na jemné nasekání...
Nůž na chleba Dlouhá a zoubkovaná čepel je pro krájení chleba nebo koláče nepostradatelná. Ideální i pro krájení větší zeleniny nebo ovoce jako je například ananas.
Nůž Santoku Nůž Santoku je japonská verze kuchařského nože. Slovo „santoku“ znamená „tři ctnosti“, odkazuje na tři použití nože: krájení, krájení na kostičky a krájení na jemno.